Marmorpuds

Marmorpuds firma på Bornholm

Marmorino Veneziano - til boligindretning

Ordet “marmorino” betyder bogstaveligt “lille marmor”. Gipsen er lavet af groft formalet Carrara-marmor.
Det er køligt som sten at røre ved, med et satin-look og følelse.

Marmorino gør dine vægge luksuriøse og elegante.
Ægypterne, grækerne og romerne værdsatte skønheden ved poleret kalkgips.
I renæssancen forsøgte bygherrer i Venedig at gøre bygninger så lette som muligt, så de ikke ville synke ned i mudderet under byen.

De forbedrede kalkgips med marmorstøv for at simulere udseendet af marmor uden vægten. Teknikken blev kendt som det venetianske gips og er siden brugt i hele Europa.

Teknikken bestod i håndpåføring af flere lag gips på væggen, hvor de sidste par lag skabte den dekorative effekt.

Det endelige resultat er at skabe et udtryk på væggen, der har den visuelle dybde, rigdom, bløde berøring og den naturlige elegance af marmor.

I dag har venetiansk gips fået opmærksomhed fra arkitekter og designere over hele verden.

Vi er et marmorino og marmor firma på Bornholm. Vi servicerer kunder i hele landet.

Se flere eksempler fra vores projekter i vores Galleri.

Giovanni Polistena

Uddannelse hos StuccoItaliano

Uddannelseskurserne i StuccoItaliano-hovedkvarteret i Vicenza er en god mulighed for at lære og forbedre teknikkerne i det venetianske Marmorino – sammen med de mange andre dekorationsprodukter, som virksomheden tilbyder.

Maestro Giovanni Polistena, grundlægger og chef for StuccoItaliano har været en italiensk stukhåndværker i over 40 år. Giovannis specialisering er produktion og anvendelse af Stucco Marmorino Veneziano såvel som af andre kalkbaserede produkter.
Giovanni startede sin virksomhed i Venedig-regionen, det italienske håndværks vugge og centrum for italiensk arkitektur. Kort efter begyndte han at arbejde i udlandet ved at anvende Stucco Marmorino og lærte andre kunsten Stucco Veneziano.

Jeg er taknemmelig for min erfaring med Master Giovanni Polistena, det har dannet grundlaget for udviklingen og forbedringen af min teknik.

Desuden er det meget vigtigt for mig at samarbejde med StuccoItaliano, samt at kunne bruge dem i en konsulentrolle som teknisk-support fortsætter fremover.

DanishEnglishItalian