Naturpuds

Naturpuds firma på Bornholm

Naturlig pudsning er smuk og ikke giftig at leve med. Det er gennemsyret af dyb tradition over hele verden.
Arbejdet med naturlig pudsning i dag tager årtusinder gamle teknikker og materialer.
I moderne tid kombineres de med moderne materialer og værktøjer.
Naturpuds kan implementeres sikkert og effektivt i en moderne konstruktion.
Vi er et naturpuds firma på Bornholm, med speciale i at anvende naturpuds til vægge i sunde rum og beboelser.

Fordele ved naturpuds

Hampkalk

Hampkalk er et materiale, der er vedvarende. Hampkalk består af hamp shiv, kalkbindemidler og vand. arbejde med plantematerialer medfører miljøetiske, sociale og økonomiske fordele.

Hampproduktion giver en fremragende mulighed, hvor stort set alle dele af planten kan bruges.

Faktisk har planten store fordele ved at dyrke, fordi den også har hurtig vækst, lavt vandforbrug og begrænset parasitangreb.

Det er et innovativt og miljøvenligt materiale, der gør bygninger mere energieffektive, sundere og mere komfortable. Det er mere end den enkle opsummering af to materialer, og faktisk er det en ny biokomposit, hvor kalk får de isolerende egenskaber og letheden af ​​geo mineraliseret hamp.

Gode ​​varmeisoleringsegenskaber, der giver termiske fordele gennem hele livet.

Kalkpuds - Intonachino

Kalkpuds er en type gips, der består af sand, vand og kalk. Kalkpuds blev fundet at have været et multifunktionelt materiale på det arkæologiske sted Ain Ghazal i den moderne tid i Jordan.
Det arkæologiske sted viser tegn på bosættelser fra 7200 f.Kr. til 5000 f.Kr.

Kalkpuds er mere “plastik” og rummer bedre enhver bundfældning eller bevægelse i væggen end cement, som ikke tilpasser sig ændringer – bevægelser, når cementen er lavet.

Selvom kalkplaster er mere åndbare, har de også bedre vandafgivelsesegenskaber.
I stedet for er det mest sandsynligt, at cement revner under stress eller bevægelse, hvilket tillader en rute for vandinfiltrering ind i det indre, hvor det bliver fanget.

I modsætning hertil kan kalkstuccoen justeres til alle tidlige bevægelser i bygningen, fordi den ikke sætter sig helt hele vejen med det samme, men kun når interiøret langsommere karbonerer.

Terraccotta

En fønikisk teknik, der blev brugt af romerne, der kaldte den Opus signinum. Et latinsk udtryk, som Vitruvius beskrev i procedurerne og ingredienserne til fremstilling af belægninger, akvædukter, cisterner og veje. Cocciopesto-materialet består af støv fra mursten, fliser og tagsten.

Materialerne knuses i forskellige kornstørrelser. Særligt velegnet til fugtige omgivelser på grund af den høje åndbarhed og hygrometriske kapacitet af terracotta og kalk.
Denne stuk var den første vigtige gamle romerske pudsning.

Romerne opdagede, at ved at kombinere kalk med Terra di Pozzuoli (i dag pozzolana), en jord indeholdende en stor procentdel af ler, kunne de få hydraulisk kalk. Denne type kalk hærder selv under vand.

Dette gjorde det muligt for dem at bygge midt i floder og i nærværelse af store mængder vand og fugtighed.

Cocciopesto-farven er normalt sammensat af to forskellige nuancer, rød, gul med forskellige toner, der afhænger af det kogte ler. Eller ved at tilsætte oxider eller naturfarvede jordarter.

Mens den specifikke behandling udføres manuelt ved at blande de forskellige blandinger.
Det tillader uendelige muligheder at skabe fascinerende og utvivlsomt uforlignelige rum.

Se flere eksempler på vores projekter i vores Galleri.

DanishEnglishItalian